четвъртък, 22 август 2013 г.

Електронни четци и Kindle. Какво ги прави толкова популярни


През септември 2012 г., компанията пуска нови версии на своите електронни четци и най-новата версия Kindle 5 счува всички рекордите по продажби. Това е най-популярната електронна книга в света!  Тя е най-леката и най-деликатена от най-новото поколение, а не е най-скъпа!

Kindle и нов дизайн
Най-лесният и тънък - само 170 грама.
Тъй като теглото е важно, когато става дума за четене и за това Киндъл е станал токова лек. Можете да четете комфортно в продължение на часове, да го държите с една ръка
без никакви проблеми. Той е по-лек и по-тънки от нормалните книги.

Ергономичен дизайн
Kindle е много лесен и удобен да се държат в продължение на часове. Особено значение има дизайн от гледна точка на дългосрочно четене. Бутоните за „прелистване” на страниците са разположени от двете страни, до дисплея,  което Ви позволява удобно да четете и прелиствате на всяка една страница. За разлика от Kindle 3 който има клавиатура, при новият Kindle 5 изчезнаха всички бутони и клавиатурата: те са тъч, на дисплея.  Благодарение на това вашия Kindle е станал още по-лесно и по-удобен за четене.

Лесен начин на употреба
Kindle е много лесен за използване. Още след първото стартиране, можете да започнете да четете книга.  Kindle не изисква никакви допълнителни драйвери или софтуер. Същото се отнася и когато се включи в компютъра – разпознава се какво всяка обикновена флашка и може да качите една книга за секунди, освен ако тя не е в снимков формат и е прекалено голяма.


1 месец на четене с едно зареждане
1 месец без презареждане. Ако безжичната връзка е включена, ще издържи в продължение на 3 седмици.  С едно зареждане, можете да прочетете много книги. А ако четете малко, може да издържи дори и до 3 месеца, при положение че не използвате WiFi. Тайната на този живот се крие в дисплея му, за повече информация може да видите тук.

Зареждане чрез USB
Kindle идва с USB кабел, чрез които може и се презарежда. Време за зареждане е 03:00.  Можете също така да прочетете на Kindle, слушане на музика на вградените високоговорители.

Безжична комуникация
Вграден Wi-Fi . Автоматично се открива най-близката Wi-Fi мрежа. Просто вевеждате паролата си и се свързвате към мрежата. След като веднъж сте се свързали с определена мрежа, след е-книгата ще се свързва автоматично, също както вашие компютър. 

Библиотеката Ви тежи 170 грама
Събира до 1400 книги. Това е самата идея на устройството, може да събере толкова много книги, но да тежи малко, за да бъде те навсякъде с Вас. Това го прави идеалният спътник за пътуване. Не е нужно да се мисли каква книга за вземете., защото всички книги ще са с вас.

Забравете за залепващи бележки
Не е нужно да си спомняте коя страницата, сте четели за последно, защото е-книгата ще го направи вместо теб и следващия път, когато включите книгата, тя ще Ви покаже автоматични последно четената страница.

Колекции в библиотеката
Организиране на библиотеката, за да можете максимално бързо да намерите книгата която искате. Един книгата може да бъде добавен в няколко колекции и по този начин да се подобри организацията на библиотеката.

Поддържа на много езици
Всеки има спомени как с навлизането на всяко ново устройство, има досадното търсене на кирилица, защото тя не се подържа по подразбиране. Това са вече отживелици. Книгата подържа много езици и шрифтове, които на екрана се виждат перфектно, също какво на книга. 

Удоволствието от четенето
Четене на книги
Благодарение на технологията на електронната хартия и мастило, дисплея изглежда точно като хартия и мастило. Не се различават никакви пиксели и точки. Освен това, екран с диагонал от 15 см е удобен за четене. Можете да се настройват контраст и размер на текста. Екранът е ярък, ясен и естествен, без отблясъци. Лесно можете да се чете на улицата или плажа или силно слънце. Точно това е предимството на електронните четци – при по-силно слънце се вижда по-добре, за разлика от
IPAD.  


Kindle 3